Ünlü isim de mi yere çakılan uçaktaydı?

Pakistan'da 107 yolcu ve mürettebatıyla gündüz saatlerinde düşen uçağın enkazı dünyayı şoka uğrattı, çok sayıda ceset ve yaralı enkazdan çıkarılıyor. Uçakta ünlü bir modelin de olduğu yönünde bilgiler var.

Ünlü isim de mi yere çakılan uçaktaydı?
Pakistan'da Lahor kentinden Karaçi'ye uçan yolcu uçağı, havalimanı yakınlarında düştü. Evlerin üstüne çakılan uçakta, 99 yolcu ve 8 mürettebat vardı.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait ve Lahor- Karaçi seferi yapan Airbus 320 serisi yolcu uçağı Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi yakınlarında yerleşim bölgesinin üzerine düştü.

Karaçi Belediye Başkanı açıklama yaparak düşen uçakta kurtulan olmadığını bildirdi.

AP ajansının aktardığına göre Karaçi Belediye Başkanı Wasim Ahtar, 107 kişinin tamamının hayatını kaybettiğini, en az 5-6 evin yerle bir olduğunu, enkaz altında kalıp ölen kimse olup olmadığının ise henüz belli olmadığını açıkladı.

Reuters ajansına da konuşan Ahtar ölü sayısıyla ilgili resmi doğrulama beklediklerini de ekledi.

Öte yandan firmanın CEO'su da her iki pistin de iniş için hazır olduğunu, bu anlamda teknik bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.

Uçağın Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı ancak Karaçi'ye düştüğü öğrenildi.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait yolcu uçağının düştüğü noktadan yoğun siyah dumanlar gökyüzüne yükseliyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçağın düştüğü bölgede birçok bina ve aracın hasar gördüğü, bölgeye itfaiyenin de ulaştığı görülüyor.

Reuters ve AP haber ajanslarının, enkaz bölgesinden servis ettiği fotoğraflarda ise, durumun ne korkunç olduğu gözler önüne seriliyor.

Görgü tanıkları uçağın 3 kez havalimanına inmeye çalıştığını ama başarısız olduğunu söylüyor.

Pakistan ordusu da bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Uçağın düştüğü bölgedeki enkazda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına, çevredeki vatandaşlar da katılıyor.

Düşen uçaktaki yolculardan birinin model Zara Abid olduğu yönünde bilgiler var ancak henüz resmi olarak doğrulanmış değil. Sosyal medyada Abid için yüzlerce mesaj paylaşıldı. Moda tasarımcısı Hatice Şah, 'Moda sektörü Zara Abid'i bugünkü uçak kazasında kaybetti' dedi. Oyuncu Eymen Han, 'Zara sen benim canımdın. Seni özleyeceğiz' ifadesini kullandı.

Hamun Abbasi de, ailenin Zara'ınn uçak kazasında öldüğünü doğruladığını yazdı. Ancak oyuncu Ayeza Han Zara Abid'in uçakta olduğu yönündeki bilginin dedikodu olduğunu belirtti ve haberleri sahte olarak niteledi.

Başbakan Imran Han da Twitter hesabı üzerinden, uçak kazası nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve taziyelerini iletti.

Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi düşen uçakla ilgili yaptığı açıklamada, 'Vatandaşımızın olduğu bir isme rastlamadık' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, uçak kazası ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, 'Kardeş Pakistan'da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendim. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Pakistanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Dost ve kardeş Pakistan'ın acısı bizim acımızdır.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan ve uçağın düşme anı olduğu iddia edilen görüntüler tüyler ürpertti.

Görüntülerde, uçağın iniş için alçalmaya başlamışken, birden irtfa kaybetmeye başladığı ve hızla düşmeye başladığı görülüyor.