YouTube çöktü! Kullanıcılar zor durumda kaldı!

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, diğer uygulamalar gibi ara sıra çeşitli problemler nedeni ile çökebiliyor. Geçtiğimiz gece saat 02:00 ile 02:40 saatleri arasında yaşanan sorun, kullanıcıları ve kanal sahiplerini korkuttu.

YouTube çöktü! Kullanıcılar zor durumda kaldı!
YouTube çöktü! Kullanıcılar zor durumda kaldı!
Google'ın sahip olduğu dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, diğer tüm uygulamalar gibi bazen çeşitli yazılım problemleri nedeni ile çöküyor.

Geçtiğimiz gece yani 15 Mayıs 2020 tarihinde, YouTube, daha önce karşılaşılmayan bir sorunla karşılaştı ve kullanıcılarını korkuttu.

Saat 02:00 ile 02:40 arasında YouTube'da bulunan videolar kayboldu. Yani görünüşte site çökmesinin dışında videolar silinmiş gözüktü ve kanal sahipleri kısa süre korkulu dakikalar yaşadı.

40 dakika içinde yaşanan sorun, 'Bu kanalda içerik yok' uyarısını YouTube kullanıcılarının karşısına çıkardı.

Bu uyarının üstüne, YouTube Studio uygulamasında da kanal verilerine erişilememesi, kanal sahiplerini daha da korkutan bir başka olaydı.

Olayın ardından saat 03:00'da YouTube tarafından bir açıklama paylaşıldı. TeamYouTube tarafından Twitter üstünden yapılan açıklamada, yaşanan sorunun 20 dakika sürdüğü ve sonrasında yavaş yavaş düzeldiği belirtildi.

YouTube henüz sorunun neden kaynaklandığını açıklamadı.