Rusya’da koronavirüs hastaları yanarak öldü

Salgının üslerinden biri olan Rusya'da St. Petersburg kentindeki hastanede yükselen alevler sonucu koronavirüs hastaları yanarak öldü.

Rusya’da koronavirüs hastaları yanarak öldü
Rusya’da koronavirüs hastaları yanarak öldü
Salgının yeni merkez üssü Rusya'da, St. Petersburg kentindeki bir hastanede yangın çıktı. Koronavirüs hastalarının tedavi edildiği Aziz Yorgi Hastanesi'nden yükselen alevler, solunum cihazına bağlı 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Yerel medya, ekiplerin hastanedeki 150 hastayı tahliye etmeyi başardığını bildiriyor. İlk tespitlere göre, yangına solunum cihazının arızalanması neden oldu.

Rusya’da koronavirüs hastaları yanarak öldü

Krasnogorsk kentinde iki gün önce yatalak hastaların kaldığı bakımevinde çıkan yangında da dokuz kişi feci şekilde ölmüştü. Başkent Moskova'da geçen hafta çıkan yangında ise bir can kaybı kayıtlara geçmişti. Mayıs ayı başından beri günlük 10 bini aşkın vaka açıklayan Rusya'nın birkaç gün içinde ABD'nin ardından ikinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Pazartesi günü açıklanan 11 bin 656 yeni vakayla bu alanda bir rekor kırılmıştı. Kameralar karşısına geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik konumdaki işçiler dışındaki işçilere tanınan ücretsiz yıllık izin hakkının yarın sonlanacağını açıkladı. Bundan sonra işe gidebilecek sektörlerin yerel yönetimlerle birlikte bölgelere göre belirleneceğini belirten Putin, ülke genelinde salgın tehlikesinin henüz geçmediğini söyledi.

Öncelikli olarak işe geri dönecek sektörlerin inşaat, tarım ve enerji olması gerektiğini vurgulayan Putin, kitlesel etkinliklere getirilen yasakların devam edeceğini açıkladı ve ekledi: “Şu an sabırlı olmamız lazım. Bunlar boş söylemler değil, ölüm kalım meselesi. Kısıtlama rejiminden çıkışımız hızlı olmayacak. Bunun için daha fazla zaman ihtiyacımız var.” Rusya'da bugüne kadar 221 bin 344 koronavirüs vakası ve 2 bin 9 ölüm tespit edildi.