Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar tarafından kurulduğu açıklanan sahra hastanesinin yerinin fuar alanı olduğu, bu alanda 1000 yataklı bir hastanenin bulunmadığı ve gereken araç-gereç ve tıbbi donanımların yer almaması sebebiyle söz konusu yerin hastane veya sağlık hizmetleri açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!
Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!
CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz 4 Nisan'da koronavirüs salgınına karşı acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı'na belediye olarak bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını ve kullanıma hazır olduğunu açıklamıştı.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İSTEYEN GAZETECİLERİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İÇERİYE ALMAMIŞTI


Gazetecilerin içerden görüntü alınmasına izin verilmeyen sahra hastanesiyle ilgili sadece Belediye Basın Bürosu tarafından görüntü ve fotoğraf servis edilmişti. Görüntü ve fotoğraf çekmek için alana giden gazetecileri ise güvenlik görevlileri içeri almamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin bulunduğu alana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın kısa süre içinde bin yataklı 'Sahra Hastanesi' kurduğunu açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ ORTAYA ÇIKARDI

Bu gelişmeler üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu da halkımız gibi aldatılmaktadır. Zira fuar alanına sadece 2 adet seperatör ve bölmeler konulmuştur" diye konuştu.

"SAĞLIK HİZMETİ AÇISINDAN UYGUN ŞARTLARI HİÇBİR ŞEKİLDE TAŞIMIYOR"

Öte yandan Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada sahra hastanesi kurulduğu iddia edilen yerin fuar alanı olduğu, bu alanda bin yataklı hastanenin bulunmadığı ve olması gereken tıbbi donanımların olmaması nedeniyle sağlık hizmeti açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı kaydedildi. Sağlık hizmeti sunumu açısından Adana'nın herhangi bir ek yataklı veya yataksız tedavi hizmetine ihtiyaç olmadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İlimizde koronavirüs vakaları ile mücadelede 1'inci basamak aile hekimlikleri başta olmak üzere tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16'sı kamu hastanesi, 16'sı özel hastane ve 2'si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 34 yataklı tedavi kurumumuzda 25 bin 335 sağlık personelimizle hizmet devam etmektedir. İl geneli hastanelerimizde bin 412'si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7 bin 197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı yüzde 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 13'tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!

Kılıçdaroğlu'nun övündüğü hastane aldatmaca çıktı!