Kırklareli'de Bin 400 Görevli Evde Kalanların Hizmetinde
Kırklareli Vefa Sosyal Destek Grupları bin 400 görevli ile 65 yaş üstü ve yasaklama/kısıtlama getirilen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların hizmetinde.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Evde Kal" çağrılarının Kırklareli’de karşılık bulduğunu, vatandaşların alınan tedbirlere daha çok uyması gerektiğini vurguladı. Bilgin, "Tüm ilçelerde vatandaşların ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışma yürütülüyor. Bu gruplarımızı her ilçemizde kurduk. 24 saat esasına göre çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ülkemizin geçirdiği bu süreç içinde tek başına yaşayan veya kronik rahatsızlığı olan yaşlılarımızın, her türlü ihtiyacını giderme noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Vatandaşlarımız bilinçlenmeye başladı.
Onlara teşekkür ediyorum. Kırklareli olarak açıkçası bu konudaki gözlemim genel olarak vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Bu konuda çok sıkıntı çekmedik. Allah’a şükür genel hatlarıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tedbir kurallarına uyduğunu gözlemliyorum. Tüm tedbirler bizler için. Onların başka kişilerle temasını önlemek için evlerde tutuyoruz" dedi.
Validen evinde kalan vatandaşa teşekkür telefonu
Vali Bilgin, 65 yaş üstü ve kronik hasta olan vatandaşlara yasaklama/ kısıtlama getirildiğinden dolayı evinde bulunan yaşlı bir kadını telefonla arayarak isteklerini dinleyerek, verilen hizmetler ile memnuniyetini sordu.
