Kırıkkale 'Toplum Akademisi' Çalışmaları Devam Ediyor

Kırıkkale Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı iş birliği ile başlatılan toplum akademisi çalışmaları kapsamında kadınların mesleki gelişimlerinin artırılarak istihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

Kırıkkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, pandemi sürecinde de devam eden çalışmaların Kovid-19 kuralarına uyularak gerçekleştirildiği belirtildi.

Kentte 4 mahallede bulunan konaklarda gerçekleştirilen çalışmaların yakın zamanda online olarak gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje koordinatörü Nezahat Bakır, Kovid-19 sebebiyle mart, nisan ve mayıs ayları itibarıyla ara vermek zorunda kaldıklarını aktardı.

Eğitim, kurs ve kültürel faaliyetleri yapamadıkları bu süreçte, toplum akademisi gönüllüleri ile mahallelerde maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan Bakır, şunları kaydetti:

"Kovid-19 bilgilendirme çalışmalarında bulunduk. Haziran ayı ve normalleşme ile birlikte faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Proje ortaklarımız kurumlarında ziyaret edilerek mahalle konakları, toplum akademisi eğitim programı tasarlandı. Haftalık, aylık, yıllık çalışma programları hazırlandı. Mahalle konakları ile ilgili yeni hibe programları çalışmaları devam etmekte olup, var olan eğitim ve kurs programlarımıza halen kayıtlarımız devam etmektedir."

Bakır, "Kırıkkale Belediyesinin 4 mahallede projeye tahsis ettiği müstakil evlerde ortaklarımızla kurulacak toplum akademileriyle ev kadınlarına, engelli gençlere, suça sürüklenen 45 çocuğa, sığınma evlerinde kalan 100 kadına, eşinden ayrılmış genç kadınlara, madde bağımlısı 75 kişiye kişiye en güncel ve ihtiyaca yönelik beceri ve mesleki eğitim kursları, modülleri, aile birliği eğitimleri, sosyo-kültürel entegrasyon, istihdam artırıcı faaliyetler gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA