Hong Kong'da 102 Karatlık Elmas 15.7 Milyon Dolara Satıldı
Hong Kong’da düzenlenen açık arttırma 102.39 karatlık elmas 15.7 milyon dolara satıldı.

Sotheby’s tarafından alıcı hakkında yapılan açıklamada, “Açık artırmaya Japonya’dan katılan alıcı, elmasa ikinci kızının ismi olan Maiko Star adını verdi” ifadesini kullandı.
77 Diamonds firmasının Genel Müdürü Tobias Kormind, “Elmasın alıcısı iyi bir pazarlık yaptı. Satıcı elmas üzerine rezerv koymadan sıyrılmaya çalıştı. Bu boyuttaki bir elmas için benzeri görülmemiş bir hareket. Ancak sahibini geri ısırmayı bekleyen bu cesur kararın ardından elmas beklenilenden daha düşük bir fiyata satıldı” ifadelerini kullandı.
Diacore firması tarafından 102.39 karatlık elmas, Kanada’da bulunan De Beers’ Victor madeninden elde edilen ham şekli kesilerek üretildi. Diacore, satılan elmasın dünyada sadece 8 adet bulunan 100 karatın üzerindeki, D renkli elmastan biri olduğunu ifade etti.
Şu ana kadar 8 nadir elmastan 6’sı Diacore firması tarafından satıldı.
