Ukrayna'da Görülen Hablemitoğlu Davası 'Zaman Aşımı'na Uğradı
Hablemitoğlu suikastine ilişkin Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görülen son davada, hakimler dava için ‘zaman aşımı’ kararı verdi.

"Zamanı gelince konuşacağım”
10 Ocak tarihinde görülen bir önceki duruşmada, Türk gazetecilerle ayaküstü çok kısa görüşen Bozkır, “Ben çok başarılara imza atmış, sayısız ödül almış bir Türk askeriydim. Şemdin Sakık’ı paketleyen timin komutanıydım. Bana çok farklı güçler ve FETÖ tarafından oyunlar oynanıyor. Tehdit mesajları alıyorum bunları kaydettim mahkemeye sunacağım. Türk basınına yeri geldiğinde konuşacağım ama şu an zamanı değil. Benim bir ailem var ve bu yaşanan olaylardan rahatsız oluyor. Daha fazla konuşmak istemiyorum” açıklamalarında bulunmuştu.
Bozkır, 10 Temmuz 2019 tarihinde Kiev’in Golosiyevskiy semtinde Ukrayna İstihbarat Servisi tarafından düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.
