(Özel) Bir Metrekaresi İmara Açılmadı... 47 Bin Fidan Boy Vermeye Başladı
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında orman yangınında zarar gören 36 hektarlık alan 47 bin 800 fidanla ağaçlandırıldı. Yoldan geçenlerin göremediği 10 santimetrelik fidanların her geçen boyları yükselmeye devam ediyor.

Bir karışı geçmeyen fidan boylarının yoldan geçenler tarafından fark edilmemesinin normal olduğunu belirten Esgin, “Yangın sonrası hızlı bir şekilde başlatılan iyileştirme süreci sonucu yanan 8 bin 700 ağacın yerine 47 bin 800 fidan dikildi. Bu fidanların arasından tıbbî aromatik bitkiler de var. Bölge halkına da bir getiri kaynağı olması hedeflendi. Fidanlarımızın yüzde 100’ü tutmuş görünüyor. Yoldan geçenler tarafından fark edilmemesinin sebebi henüz küçük olmasıdır. Ancak sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü söyleyebiliriz. Gönül arzu ediyor ki bu yangınlar çıkmasın. Halkımız biraz dikkatli olmasıdır. Çünkü bir küçük sigara izmariti dediğiniz kıvılcım bile ormanların büyük kısmını yok etmeye yetiyor” dedi.
Fidanların boylarının ilk dikildiğinde 10 santimetre olduğu için yoldan görülmediğine dikkat çeken Akın, “Fidanlarımız kısa süre sonra boy vermeye devam edecek. 36 hektarlık alanın 1 metrekaresinde bile işgal yoktur. Ot bakım çalışmalarını aralıklarla yapıyoruz. Her bir fidanımızın daha iyi ortamda çalışmasını sağlıyoruz. Yanık saha özel mülkiyetlerle iç içe olduğunu için doğal olarak vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılabiliyor. Yanan ve devlet arazisinde bulunan alanlarımızı ağaçlandırdık” şeklinde konuştu.
