Barışma Teklifini Reddeden Eşini Yaralayan Kişinin Davası

Boşanma aşamasında olduğu eşinin yanına barışmak için çiçekle giden, reddedilince de bıçakla yaralayan şüphelinin 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ümraniye'de boşanma aşamasında olduğu eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan şüphelinin "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tehdit" suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hamdi Sevim ile mağdur Mercan Sevim ve avukatı katıldı. Mağdur Mercan Sevim'in beyanda bulunması için bir psikolog bilirkişi de duruşma salonunda hazır bulundu.

Psikolog bilirkişi Özgür Yurttutan, mağdurun beyanı alınırken sanığın duruşma salonu dışında olmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Bunun üzerine sanık Hamdi Sevim, duruşma salonundan çıkartıldı.

Psikolog bilirkişi eşliğinde beyanı alınan Mercan Sevim, "Olaydan 2 sene önce eşimden ayrılmıştım. Sanık olaydan bir gün önce benimle görüşmek istediğini anneme söylemiş." dedikten sonra konuşmakta zorlandı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, mağdur Mercan Sevim'in konuşmakta zorlandığını ve olayı anlatırken huzursuzluk yaşayıp panik içerisinde olduğunun gözlemlediğini tutanağa geçirdi.

Daha fazla konuşamayan Mercan Sevim, eski ifadelerini tekrar ettiğini belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Söz verilen psikolog bilirkişi Özgür Yurttutan mağdur Mercan Sevim'in olay nedeniyle ağır etki altında olduğunu belirterek, "Psikolojik durumunun fizyolojisine yansıdığı, görüşme boyunca elinin titrediğini gözlemledim. Psikolojik destek alması gerektiğini gözlemledim. İfadesine itibar edilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Sanık Hamdi Sevim ise mağdur Sevim'in beyanının ardından yeniden salona alındı.

Duruşmada, daha sonra Sedat Yıldırım, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Mütalaada, sanık ve müştekinin karı koca oldukları, ancak aralarındaki sorunlar nedeniyle boşanma aşamasında olup ayrı yaşadıkları belirtilirken, mağdur Sevim'in olay tarihinde evinden çıkıp yolda yürüdüğü sırada, sanık Hamdi Sevim'in yanına gelip konuşmak istediği anlatıldı.

Mağdur Okumuş'un konuşma teklifini kabul etmemesi üzerine aralarında tartışma çıktığı anlatılan mütalaada, sanık Sevim'in "seni öldüreceğim" diyerek yanında getirdiği bıçakla mağdur Sevim'e saldırarak birden fazla kez bıçakladığı kaydedildi.

Mütalaada, sanık Hamdi Sevim'in "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" 13 yıldan 20 yıla, "tehdit" suçundan da 6 aydan 2 yıla hapisle cezalandırılması istendi.

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanık Sevim, pişman olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Hamdi Sevim'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, boşanma aşamasında olan Mercan ile Hamdi Sevim'in ayrı yaşadıkları anlatıldı.

İddianamede, olay günü aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için bir buket çiçek ve reddedilmesi ihtimalini değerlendirerek bir de bıçak alan sanık Hamdi Sevim'in, müşteki Mercan Sevim'in ikametinin önünde beklemeye başladığı aktarıldı.

Mercan Sevim'in ikametinden çıkıp yürümeye başladığı sırada, sanığın yanına yaklaşarak konuşmak istediği aktarılan iddianamede, müştekinin reddetmesi üzerine yanında taşıdığı bıçağı çıkararak "Seni öldüreceğim." dediği belirtildi.

İddianamede, sanığın devamında elindeki bıçağı müştekiye 4 kez sallayarak Mercan Sevim'in yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaraladığı ifade edilerek, sanığın "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tehdit" suçlarından 13 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kaynak: AA