Hatay'da Lise Öğrencilerinden Gazeteciliğe İlk Adım

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin gazetecilik alanı öğrencileri, ''Benli'' adıyla çıkarttıkları 8 sayfalık gazeteyle beğeni topluyor.

Hatay'da Lise Öğrencilerinden Gazeteciliğe İlk Adım
Okulun gazetecilik alanı öğrencileri tarafından çıkarılan gazetede, öğrenci başarıları, spor, sanat ve kültür etkinliklerin haberleri ile özel röportajlara yer veriliyor.

Gazetecilik yapma hayallerinin ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, bir yıldır ''Benli'' adıyla çıkarılan gazeteyle hem tecrübe kazanıyor hem de mesleklerine hazırlanmış oluyorlar.

Okulun gazetecilik alanı öğretmeni Emre Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin alanlarında bilgili ve yetişmiş olmaları için çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin sürekli olarak öğrenme arzusu içinde olduğunu ifade eden Ün, ''Yapılan tüm etkinlikler ve sosyal sorumluluk projelerini öğrencilerimiz hem fotoğraflıyor hem de haber haline dönüştürüyor. 'Benli' adıyla çıkardığımız gazetemiz bir yıldır basılıyor. Çıkarılan gazetenin haberleri, yazıları, dizgisi ve baskısı alan öğrencilerimiz tarafından okulumuzda yapılıyor.'' dedi.

Ün, 12. sınıf öğrencilerinin de meslek alanında beceri kazanmaları amacıyla yerel medyada staj gördüklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Esra Saygılı da ilerde iyi bir parlamento muhabiri olmak istediğini belirtti.

Eyüphan Öztaş ise okullarında düzenlenen tüm faaliyetlere katılarak haberleştirdiklerini anlatarak, "Yapılan tüm çalışmalar bizlerin mesleki gelişimine katkı sağlıyor. Kendimi ileride savaş muhabiri veya spor muhabiri olarak görmek istiyorum.'' dedi.

Kaynak: AA