Ahlatlı Çocuklar Tarihi Güzellikleri Gezdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde köylerde eğitim gören kız çocukları, "Geleceğin Umudu Sizsiniz" projesi kapsamında ilçenin tarihi mekanlarını gezdi.

Tatvan Gençlik Merkezi ve Bitlis Eren Üniversitesi Damla Topluluğu gönüllüleri tarafından yürütülen proje kapsamında, kız çocukları için sosyal ve kültürel etkinlikler yapılıyor.

Aşağıkaraboy ve Yukarıkaraboy köylerinde yaşayan 30 çocuk için gezi düzenlendi.

Selçuklu Meydan Mezarlığı, Harabeşehir, Abdurrahman Gazi Türbesi ve ilçedeki kümbetleri gezen çocuklar, tarihi yerleri görmenin mutluluğunu yaşadı.

Proje yürütücüsü Murat İlbars, yaptığı açıklamada, daha önce hiç köy dışına çıkmamış öğrencileri farklı güzelliklerle buluşturduklarını söyledi.

"Köyde dezavantajlı, belki devletin imkanlarından hiç faydalanmamış gençlerimizi, çocuklarımızı bu projeyle sosyal ve kültürel faaliyetlere katmış olduk." diyen İlbars, faaliyetlerin süreceğini kaydetti.

Öğrenci Tuna Urfan da proje sayesinde köy dışındaki yerleri görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Şuan Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndayız. Burayı ilk kez geziyorum. Bu projeyi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrenci Zelal Eryiğit de projenin çok yararlı olduğunu ifade ederek, proje sayesinde tarihi bilgi edindiklerini kaydetti.

Kaynak: AA