Özalplı Kadınlar Van'ın Tarihi Ve Turistik Yerlerini Gezdi

Özalp Aile Destek Merkezindeki (ADEM) 50 kadın kursiyer, düzenlenen etkinlikte Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

ADEM'deki kurslara katılan 50 kadına yönelik kaymakamlık tarafından Van'da gezi programı düzenlendi.

Geziye katılan kadınlar Akdamar Adası, Kız Kalesi ve İskele sahili gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Abdullah Zengin, yaptığı açıklamada, 2013'ten beri proje kapsamında ilçe, il ve il dışına geziler düzenlendiğini söyledi.

Bu etkinliğin ilçe dışına çıkamayan kadınlara yönelik olduğunu aktaran Zengin, "Projenin genel amacı ülkemizin ve Van ilimizin tarihi ve turistik yerlerini hiç görmeyen bayanlarımıza gezme ve sosyalleşme imkanı sağlamaktır." dedi.

Proje Koordinatörü Leyla Dinç de merkezdeki kadınların il merkezinde bulunan tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Van'ın ilçelerinde doğmuş, büyümüş, belli bir yaşa gelmiş ama maalesef Akdamar Adası, Kız Kalesi, İskele sahili gibi tarihi yerlerimizi tam anlamıyla yaşamamış ve görmemiş hanımlarımıza öncelik verdik." ifadesini kullandı.

Kadınların sabah saatlerinde kaymakamlık tarafından temin edilen otobüslerle kent merkezine gittiğini anlatan Dinç, şunları kaydetti:

"Bayanlarımız ilk olarak Gevaş ilçemizde bulunan Akdamar İskelesi'nde teknelere binerek Akdamar Adası'na hareket etti. Daha sonra Kız Kalesi'ni ve İskele sahilini gezdiler. Ayrıca geziye katılan bayanlarımıza öğlen yemeği ve çay ikram edildi. Bizler de gün boyu bayanlarımıza eşlik ederek mutluluklarına ortak olduk."

Kaynak: AA