'Ömerli, Tersine Göçle Anılacak Bir İlçe Olacak'

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ: 'İlk önceliğimiz istihdam oluşturacak projeleri uygulamaya geçirmek olacak. Ömerli, tersine göçle anılacak bir ilçe olacak'

'Ömerli, Tersine Göçle Anılacak Bir İlçe Olacak'
AK Parti'li Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, "İlk önceliğimiz istihdam oluşturacak projeleri uygulamaya geçirmek olacak. Ömerli, tersine göçle anılacak bir ilçe olacak." dedi.

Mazbatasını aldıktan sonra göreve başlayan Başkan Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ilçede ilk kez belediye başkanlığını kazandığını anımsatarak, kesin olmayan sonuçlara göre seçimde seçmenin yüzde 60'ının AK Parti'yi tercih ettiğini söyledi.

- "Ayrımcılığa asla müsaade etmedik"

Ömerli'de dili ve dini farklı vatandaşların asırlardır huzur içerisinde yaşadığına dikkat çeken Altındağ, şöyle konuştu:

"31 Mart'ta istediğimiz ötekileştirmeyi ortadan kaldırmaktı. HDP'nin bizi bölen, ötekileştiren, ayrıştıran zihniyetine son verdik. Yüzde 60'ın üzerinde oy oranıyla seçildim. Biz ayrımcılığa asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Hiçbir zaman kimlik siyasetine de müsaade etmeyeceğiz. Bütün kimlikler bizim ortak değerimiz."

Türkiye'de 2014'ten sonra kirli ittifaklarla farklı senaryolar hazırlandığını vurgulayan Altındağ, "Biz buna sandıkta 'dur' dedik. HDP'nin bizi bölen ve ayrıştıran, Saadet Partisi'nin ise istismar siyasetini gündeme gelmeyecek şekilde sandığa gömdük. Ezberleri bozduk." dedi.

- "En önemli önceliğimiz istihdam"

Ömerli'deki sorunların giderilmesi için bakanlıkların desteğiyle hazırladıkları projeleri çok kısa bir sürede hayta geçireceklerini vurgulayan Altındağ, bunun için görüşmelere başladıklarını kaydetti.

Başkan Altındağ, Ömerli'de iş imkanın azlığı dolayısıyla vatandaşın çalışmak için batı illerine göç ettiğini, bunu engellemek için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini aktardı.

Bu nedenle gençlere iş oluşturacak projelere yoğunlaşacaklarını belirten Altındağ, şunları söyledi:

"İlk önceliğimiz istihdam oluşturacak projeleri uygulamaya geçirmek olacak. Ömerli, tersine göçle anılacak bir ilçe olacak. En önemli önceliğimiz istihdam. Bunu yapma adına çok çaba harcayacağız. Herkesin destek ve dualarıyla inşallah hedefe ulaşacağız. Ben halkın içinden geliyorum ve hangi köyde ne tür sorunların olduğun biliyorum. Hizmet anlamında çıtayı yükselteceğiz. Halkın içerisinden geliyorum ayrıca kamuda da görev almıştım. Bu deneyimlerimle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edeceğiz. Gönül belediyeciliğiyle, çalışmalarımızla ilçemizi güzelleştireceğiz.''

Babasının ve kardeşinin de geçmişte belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Altındağ, "Evden çıkan 3 belediye başkanıyım. Babamın ve kardeşimin yaptıklarının daha fazlası yapma sorumluluğu var üzerimde. Bu sorumluluğu yerine getirme adına çok daha fazla çalışacağım.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA