'Cami Yoksa Hizmet Yok' Açıklamasına Köylülerden Tepki
Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağısallıpınar köyü’ne yapılan camiyle ilgili bazı haber sitelerinde ‘cami yapılması köylülerin tepkisine neden oldu’ başlıklı haber çıkması üzerine köylüler duruma sert tepki gösterdi.

Köylülerle birlikte cami yapmaya karar verdiklerini ifade eden Hakan Soğanlı, “Köylünün haberi yokmuş, kaymakam baskısıymış bunlar yanlış. Herkesin haberi var istemeyen bir iki ev varsa da diğerleri istediği için köyümüze cami yapılmıştır. Kaymakam beyin baskısı değil bu köylünün isteğidir. Caminin yapılmasında bizim şikayetimiz yok, şehirde oturanlar şikayet ediyorsa bizi ilgilendirmez” diye konuştu.
Köylülerden Turan Yalçınkaya ise, “Diyorlar ki kaymakamın zoruyla köye cami yaptırıyorlar, öyle bir şey yok. Biz kendi isteğimizle, kaymakam beyin yardımıyla kendi camimizi yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.
