Medeniyetler Korosu, İki İyi Çocuk Filmini İzledi

Üç semavi din ve 6 farklı mezhebe mensup insanların oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu, çekimlerinin tamamı Hatay'da gerçekleştirilen İki İyi Çocuk filmini izledi.

İki İyi Çocuk filminde yer alan koro üyeleri, sinemada bir araya gelerek hep beraber İki İyi Çocuk filmini seyretti.

Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat yaptığı açıklamada, Hatay'ın barış ve kardeşlik içerisinde yaşayan bir şehir olduğunu söyledi.

Hatay'ın bu tür iyi projelere ihtiyacı olduğunu belirten Özfırat, "İki İyi Çocuk filmi insanların içini ısıtacak, unuttuğumuz bazı değerleri tekrar hatırlatacak, her şehrin sembolü olmuş zihinsel engelli vatandaşlarımızın aslında o şehrin birer markası olduğunu bizlere hatırlatıyor. Hataylı yönetmenimiz Mehmet Demir Yılmaz böyle bir projeye bizleri de dahil ettiği için çok mutlu olduk. Medeniyetler Korosu olarak verdiğimiz mesajla filmde verilen mesajın örtüştüğünü düşündüğümüz için bu filmde rol almaktan mutluluk duyduk." diye konuştu.

Antakya Medeniyetler Korosu üyelerinden Musevi dinine mensup Haron Cemal de böyle bir filmde yer almanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek, filmin Hatay'ı en iyi şekilde yansıttığını vurguladı.

Kaynak: AA