Yenimahalle'nin Gururu TUBİL'e Kayıtlar Başladı
Yenimahalle’de halk dansları eğitimi vererek vatandaşların sosyal ve kültürel gelişiminde büyük paya sahip olan TUBİL’e kayıtlar başladı.

“Kültürel değerlerimiz nesilde nesile aktarılıyor”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Anadolu toprakları geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerde yaşatılan sosyal ve kültürel öğeler, nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bize düşen, bu kültürleri yaşatmak için elimizi taşın altına koymak ve çocuklarımız aracılığı ile gelecek nesillere ulaştırmaktır. Bu topraklar bizim. Zeybek, horon, bar, kırık hava bunların hepsi bizim kültürel değerlerimiz. Düğünlerimizde, özel günlerimizde, hepsini izlemekten zevk alıyoruz. Belediyemizin halk dansları topluluğu olan TUBİL, ilçemizi ve ülkemizi gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında başarıyla temsil ediyor. Yenimahalle’de çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde kültürel değerlerine ve ülkesine sahip çıkan bir nesil yetişiyor, bu toprakların değerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor” dedi.
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen Yenimahalleliler, 387 14 38 ve 0530 575 95 49 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.
