Tunceli'de Yaralı Bir Kurt Tedavi Altına Alındı

Tunceli'de bir aracın çarpmasıyla yaralanan kurt, kentte dün hizmete açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) bağlı Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Timur Ugan, dün Tunceli Valiliği ve Belediyesince yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı için kente geldiğini anımsattı.

Ugan, dün gece arkadaşlarıyla toplantı yaparken Tunceli-Elazığ karayolu Aktuluk Mahallesi mevkisinde araç çarpması sonucu bir kurdun yaralandığı ihbarı geldiğini söyledi.

Bakımevi veterineri ve il temsilcisi ile bölgeye gittiklerini belirten Ugan, "Bakımevi aracı ile gittik ve yaralı kurdu aldık. Gerçekten donanımı iyi olan bakımevimize getirdik." dedi.

Bakımevinin bir tek sokak hayvanlarına değil yaban hayvanlarına da hizmet vereceğini vurgulayan Ugan, şunları kaydetti:

"Bugün dileriz yaşayacak olan ve kurtarabileceğimiz bu hayvanın şansı, donanımlı bakımevimiz ve yetenekli veteriner hekim arkadaşımız olacaktır. Ben de ilk defa bu kadar yakından bir kurdu görüyorum, dokunabiliyorum. Kurt, yardım isteyen gözlerle bize bakıyor, bacaklarında kırıklar olduğunu tahmin ediyoruz. Umarım belinde bir şey yoktur. Şoku atlatması için tedavi başlandı. İç kanama için ilaçlar verildi. Dilerim kurtulur. Gerekli müdahaleler yapılacak ve daha sonra bakımevinde kapalı bölümde diğer hayvanlarla teması olmadan bir süre müşahede altında kalacak."

Modern bakımevinin yapılmasında ciddi destek veren Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'e teşekkür eden Ugan, kurdun sağlığına kavuşmasının ardından tekrar doğaya bırakılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA