Rektör Karabulut'a Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, rektör Aysun Bay Karabulut'a, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Kelleş, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Karabulut, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üniversiteler bulundukları bölgelerin ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlar. Bilimsel ve akademik katkılarla ekonomi ve saniyeleşme de gelişir. Olması gereken de budur. Sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak ve sorunları çözebilmek için sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ilçelerdeki mevcut meslek yüksekokulları ile ilçelere sosyal ve kültürel açıdan katkı vereceği gibi, ilçelerin sahip olduğu potansiyellerinin ekonomiye kazandırılmasında da lokomotif görev üstelenecektir." ifadelerini kullandı.

Kentteki kalkınmanın temelinin ilçelerde atılması gerektiğini aktaran Karabulut, şöyle devam etti:

"İlçelerimiz mutlu olursa, Malatya kent merkezi de mutlu olur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi, kalkınmanın yerelden başlatılması konusunda rol model olacak. Şu anda kurumsallaşma çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Üniversitemiz devletimizin, milletimizin ve kentin geleceği için üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirecek. Halkımızla iç içe kalacağız. Toplumun her kesimiyle kesintisiz iletişim halinde olacağız."

Karabulut, yerli ve milli projeler geliştirmeyi, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine katkı sunmayı, millete ve devlete karşı bir görev olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA