Şile'de Denize Giren Vatandaşlar Havadan Görüntülendi
İstanbul’da Şile’deki dev dalgalarda 3 kişi boğularak hayatını kaybederken, vatandaşlar uyarılara aldırış etmeden denize girmeye devam ediyor. Şile’de denize giren çok sayıda vatandaş ise havadan görüntülendi.

“ÇOĞU YÜZME BİLMİYOR”
Boğulma tehlikesi yaşayan kişilerin genellikle yüzmeyi bilmeyen kişiler olduğunu belirten Zeynel Erkoçak adlı vatandaş, “Denizin sakin olduğu zaman giriyorlar, sakin olmadığı zaman anlamıyorlar fırtına gibi geliyor. Çoğu yüzme bilmiyor, bilmediği için oluyor dalga varsa kenara geliyoruz” dedi.
“SÜREKLİ ANONS YAPILIYOR, İLERİ GİTMEYİN DİYE ONLAR HÂLÂ DALIP GİDİYORLAR”
Karadeniz’in hırçın olduğunu ve bu yüzden deniz sakin olduğunda girdiği için korkmadığını belirten bir vatandaş ise, “Fırtına vardı deniz çok çılgın durumdaydı yasakladılar onlar da haklılar. Bilmeyip girenlerin kendi kabahatleri. Burada sürekli anons yapılıyor, ileri gitmeyin diye onlar hala dalıp gidiyorlar” diye konuştu.
(Ahmet Faruk Sarıkoç - Hasibe Karadağ/İHA)
