Osmaniye'de Safranlar Kadın Eliyle Toprakla Buluştu

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında, kadın çiftçiler safran soğanlarını toprakla buluşturdu.



İl Müdürü İbrahim Sağlam, Hasanbeyli Yanıkkışla köyünde düzenlenen etkinlikte, proje kapsamında Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerinde 3 farklı alanda kadın çiftçilere safran bahçesi kurulduğunu söyledi.

Projenin 2017’de uygulanmaya başlandığını aktaran Sağlam, kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için bilgi ve yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak istendiğini kaydetti.

Safran bitkisinin kent tarımına uygun olduğunun gözlemlendiğini bu anlamda yaygınlaştırılmasının amaçlandığını anlatan Sağlam, 2018'de bakanlık tarafından 20 bin 650 lira ek bütçe tahsis edildiğini dile getirdi.

Proje kapsamında teorik ve uygulamalı kurs açıldığını aktaran Sağlam, "Tahsis edilen bütçe doğrultusunda Karabük Safranbolu’dan 110 kg safran soğanı temin edilerek Hasanbeyli Yanıkkışla köyünde safran bahçesi kurmak için hazırlanan 1 dekarlık alana teknik elemanlar nezaretinde kadın çiftçilerimiz tarafından safran soğanlarının dikimi yapıldı. Soğanların 2018 yılı Ekim-Kasım aylarında çiçek açmasını bekliyoruz." dedi.

Konuşmadan sonra kadın çiftçiler, safran soğanlarını toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA