Vatandaşlar İhbar Etti, Jetler Bombaladı
Tunceli’nin merkez kırsalında vatandaşların ihbarı sonucu tespit edilen 5 terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. 4 gün önce de yine vatandaş ihbarı ile 1’i kırmızı listede 10 terörist öldürülmüştü.

Valilik ayrıca, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.
4 GÜN ÖNCE DE 1’İ KIRMIZI LİSTEDE 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
11 Ağustos’da da Pülümür kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli gerçekleştirilen operasyon kapsamında 25 yıldır terör örgütü PKK’nın dağ yapılanması içerisinde faaliyet yürüten terör arananlar listesinde ’Kırmızı’ kategoride bulunan sözde Dersim saha sorumlusu Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban’la birlikte 2’si üst düzey 10 terörist etkisiz hale getirilmişti. Kırmızı listedeki teröristin 6 öğretmen ve 7 korucunun şehit edildiği olaylarda yer aldığı da ortaya çıkmıştı.
(Ercan Topaç /İHA)
