NÖHÜ'de Hayvansal Üretim Ve Teknolojileri Bölümü Açıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünü tercih eden ilk üç öğrenciye aylık bin 300 lira karşılıksız burs ve yurt imkanı sağlanıyor.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol, bölüm binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, donanımlı ziraat mühendislerini yetiştirme noktasında oldukça iddialı olduklarını belirterek, Türkiye'de yüzde 100 İngilizce eğitim veren ilk ve tek Hayvansal Üretim Bölümü olduklarını söyledi.

Akyol, şunları kaydetti:

"Bölüm 2013'te kuruldu. Kısa sürede akademik altyapısını tamamlayarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında lisans, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yüksek lisans ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında İngilizce ve Türkçe olarak doktora programı açıldı. Fakültemiz İngilizce bilen ziraat mühendisleri yetiştirmekte ve mezunların yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel sektörde istihdam imkanını artırmaktadır. İngilizce eğitimi veren tek fakülte olması nedeniyle İngilizce bilen eleman ihtiyacı olan diğer tarım fakültelerinin araştırmacı ihtiyacının karşılanması açısından da önemli bir misyon üstlenmektedir."

ÖSYM'ye bildirilen kontenjanın 15 kişi olduğunu, yabancı uyruklu öğrencilerle 20-25 kişilik sınıflarda eğitim yapılacağını anlatan Akyol, "Bu durum ise öğrencilerin daha verilim bir uygulamalı eğitim almalarını sağlayacaktır. Türkiye'de hiçbir tarım fakültesinde olmayan labarotuvar ve altyapı imkanı olup, bu durum öğrencilerimizin vasıflı ve donanımlı olarak yetişmesi için önem arz etmektedir. Doğuş Grubunun desteği ile hayvansal üretimle ilgili büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri, tavukçuluk ve arıcılık işletmesi kurulmuş olup öğrencilerimizin uygulamalı eğitim açısından en iyi imkanlara sahip olmaları sağlanmıştır." dedi.

Akyol, öğrencilere 2 kişilik odalarda yurt imkanı sağlandığını ve bölümü kazanan öğrencilerin barınma problemi bulunmadığını anlatarak, bölümü kazanan her öğrenciye 600 lira karşılıksız Doğuş bursu, ilk üç sırada kazanan öğrencilere ise 700 lira YÖK bursu verileceğini ifade etti.

Akyol, "Öğrencilerimiz ayrıca KYK bursu veya kredisinden de yararlanabilmektedir. Bölümümüzü kazanan öğrenci ailesinden herhangi bir maddi destek almadan 5 yıllık eğitimini tamamlayabilmektedir. Seçkin yurt dışı üniversitelerle işbirliğimiz mevcut olup tüm öğrencilerimizin en az bir yıl yurt dışında eğitim alma, staj yapma veya Work and Travel ile yurt dışında bulunarak hem yabancı dillerini gelişmelerini hem de görgü, bilgi ve tecrübe kazanmalarına yardımcı olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA