Manavgat'taki Su Borcu İddiası

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Manavgat ilçesinde 29 yıl önce ölen kişiye su borcu çıkarıldığı" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan "Ölen babasına su borcu çıktı" başlıklı habere ilişkin, 29 yıl önce yaşamını yitiren Ahmet Coşkun'un 1 Kasım 1993'te Manavgat Belediyesi tarafından abone yapıldığı belirtildi.

Coşkun'un, 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu ile Manavgat Belediyesi'nden Antalya Su ve Atık Su İdaresine (ASAT) bin 586 lira borçlu olarak devredildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"O tarihten bu güne kadar söz konusu abonenin sayacı bulunamamış ve ek bir ücret tahakkuk ettirilmemiştir. İstenilen su ücreti tamamen Manavgat Belediyesinin ASAT'a devrettiği miktar ve bugüne kadarki gecikme faizleridir. Söz konusu borçlar ödenerek abonenin iptal edilmemesi halinde borç katlanarak devam edecektir. Merhum Ahmet Coşkun oğlu Şükrü Coşkun'un iddialarının hiç birisinin ASAT ile ilgisi bulunmamaktadır. Miras hukuku gereği ortaya çıkan silsile devam ettirilerek kamunun bir alacağı mahsup ettirilmek istenmektedir. Konuyu maniple ederek kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu haberler maksatlı ve gerçeklerden uzaktır."

Kaynak: AA