Yaşlılara Kendilerini Oğlu Veya Torunu Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi
Kocaeli’nin İzmit ve Derince ilçelerinde yaşlı insanlara kendilerini oğlu veya torunu olarak tanıtıp yaklaşık 100 bin TL dolandırılan 3 kişilik çete polis ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi.

Polis ekipleri harekete geçti
Kendilerinin dolandırıldığını anlayan N.K. (88) K.Y. (83), Y.K. (81), N.S. (79) ve Ö.Ö. (85) isimli müştekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Gelen ihbarlar üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda şahısların kullandıkları araç tespit edildi. Plakayı sorgulayan ekipler aracın İstanbul’dan kiralanmış olduğunu tespit etti.
Operasyonla yakalandılar
Kiralama şirketine giden polis ekipleri aracın R.D. isimli şahsın üzerine kiralandığını belirlerdi. Yapılan incelemeler sonucunda R.D.’nin benzer suçlardan bir çok kaydı olduğunu öğrenene ekipler, aracı PTS üzerinden takibe aldı. Aracın Başiskele’de olduğu tespit edilince ekipler Seymen mevkiinde yolu keserek otomobili durdurdu. Araçta çetenin lideri R.D. ona yardım eden E.K. (43) ve evlerden paraları almak için yolladıkları M.K. kıskıvrak yakalandı. Şahısların üzerinde olaylarda kullandıkları telefonlar ve bir çok telefon hattı ele geçirildi.
Şüpheliler R.D.’nin 13 adet, E.K.’nın 16 adet ve M.K’nın ise 4 adet benzer suçlardan kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.
