AYÜ Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyetince düzenlenen iftar programında, mezunlar, öğrenciler ve akademisyenler bir araya geldi.

AYÜ Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi
Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, barış, güven ve huzur ortamının önemine dikkat çekti. Türk milletinin manevi önderler sayesinde, Çin Seddi’ne de Adriyatik kıyılarına da hak, adalet ve özgürlük için gittiğini belirten Topçu, “Ahmet Yesevi Üniversitesi bizim medeniyet coğrafyamız için çok önemli görevler ifade ediyor. Pir Sultan’ın bulunduğu yer, bizim medeniyetimiz için çok önemli. Onun yetiştirdiği alperenler de Adriyatik’ten Çin Seddi’ne gitmişler. Biz millet olarak hep hakkın ve hakikatin peşinden koşmuşuz. Allah’a hamdolsun ki böyle önderlerimiz var” şeklinde konuştu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Osmanlı’da var olan “Diş kirası” geleneğini hatırlatarak, şu açıklamada bulundu:

“Biz bugünkü iftar soframızdan sonra bir Osmanlı geleneğini sürdürmek istiyoruz. Buradan ayrılırken sizlere diş kirası vermek istiyoruz. Hemen aklınıza ‘Dişin kirası mı olur’ diye bir şey gelebilir. Dişin kirası iki sebepten olur. Birincisi sizler evlerinizden kalkıp buraya geldiniz. Allah’ın rızık olarak verdiği bu nimetleri yediniz. O görevi Allah bana vermiş olsaydı. Hepinize bu yemekleri götürmek durumunda kalsaydım günlerce uğraşmama gerekirdi. Sizler geldiniz, bu nimetleri burada yediniz. O yüzden diş kirasını hak ettiniz. Bir diğer sebebi de şu nimetleri yerken dişleriniz yoruldu. O dişlerin kirasını çıkarken hazırladığımız stanttan hediyeleriniz vasıtasıyla alabilirsiniz.”
Kaynak: İHA