Afyonkarahisar'da 3 Mayıs Türkçülük Günü Yürüyüşü

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Afyonkarahisar'da 3 Mayıs Türkçülük Günü Yürüyüşü
Ordu Bulvarı'nda bulunan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Yeşilyol Caddesi'nden Anıtpark Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüşe MHP İl Teşkilatı üyeleri, milletvekili aday adayları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Anıtpark'ta konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Timur Bayram, ülkücülerin Türkiye Cumhuriyeti'nin zapt edilemeyen, işgal edilemeyen, yedi düvel ve işbirlikçileri tarafından yenilgiye uğratılamamış Türk'ün son kalesi olduğunu söyledi.

3 Mayıs'ın dava adamı Nihal Atsız ve arkadaşlarının Türk milliyetçiliği uğruna çileler ve ızdırapları omuzladığı gün olduğunu ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün baştan aşağıya Türk milliyetçiliği ile yoğurduğu ülkemizin 3 Mayıs 1944 tarihinde küllerinden doğduğu, şahlanıp ayağa kalktığı gündür. Ülkücüler insanlık alemi içinde uşak olmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır. Ulu önder Atatürk ile başlayıp 3 Mayıs ile şahlanan, cennet mekan Bağbuğumuz Alparslan Türkeş ile taçlanan Türk milliyetçiliği ülküsünün son kalesi Ülkü Ocakları, Başbuğ Türkeş'in açtığı yoldan asla dönmeyecektir."

Konuşmanın ardından gruptakiler, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA