AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin bütün değerleriyle son dönemin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Turan, AK Parti İl Binası'nda Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıya katıldı.

Bugüne kadar Çanakkale’de güzel işler yapıldığını, yeni dönemde bunların da üstüne çıkmak için gayret göstereceklerini belirten Turan, Çanakkale’ye çok sayıda yatırım yapıldığını anımsatarak, "Elimiz çok kuvvetli. Ben üç yıldır vekilim. Diyin ki bana ‘vaktimiz bol’, ben sabaha kadar anlatırım, köy köy, kasaba kasaba ne yaptığımızı. Elimiz çok dolu. Bakın etrafınıza hastaneler, okullar, kamu binaları, hükümet binaları, adliyeler, yollar, tüneller, köprüler. Büyük işler yaptık. Tarımla, hayvancılıkla, deniz turizmiyle ilgili ihracatımız artıyor bölgede. Ciddi anlamda imkanlarımız oldu. Eğer becerebilirsek, kısa süre içerisinde hep beraber Küçükkuyu’dan Midilli’ye geçeceğiz." dedi.

2018'in Troya Yılı ilan edilmesinin çok önemli bir değer olduğuna işaret eden Bülent Turan, "Assos'a şimdi yeni dönemde başlıyoruz. Yakında Ayvacık Limanı'nın temelini atacağız. Limanla beraber kruvaziyer gemilerin yanaşması için büyük bir liman olacak. O gemi oraya gelirse, 5 bin kişi gelecek. Troya, Assos, Kaz Dağları'na ciddi turist gelecek. Lapseki, Gelibolu’da 1915 Köprümüz. Eceabat’ta şehitliğimiz, Biga’da sanayimiz. Her alanda ciddi işlerimiz var. Köylerimizde göletlerimiz var. Kapalı sisteme geçiyoruz. Sulu tarımla susuz tarım çok farklı şeyler. O yüzden bütün imkanlarımızı zorlayarak kapalı sisteme, sulu sisteme geçmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kimseyi kırmadan, dökmeden, yaptıkları işleri anlatacaklarını dile getiren Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zaten milletimiz bizi 15 yıldan beri tanıdı. Öyle iddia edildiği gibi kimin içmesine, giyimine, tarzına karıştık? Hizmet etmek istiyoruz. Bu ülkenin her türlü rengine saygı duyuyoruz. Bu ülkenin her türlü değeri başımızın tacı diyoruz. Bununla ilgili bir problemimiz var mı? Ama birileri bize ‘çevreci değil’ diyor, birileri bize ‘şuna karışır’ diyor, ‘buna karışır’ diyor. Hangi CHP’li belediye çevrenin hakkını vermiş ki? Hangisi bir iş yapmış? Kaz Dağları'na gezi yapıyorlar. Kaz Dağları bizim Kaz Dağlarımız, bizim değerimiz. Oraya biz zarar verir miyiz? İftiraları bol. Maden çıkıyormuş, orman bölünüyormuş. Hayır arkadaş. Uluslararası standartlarda yapılan yatırım başımızın tacı. Ama ötesine asla izin vermeyeceğiz. Bunu söyleyeyim baştan. ‘Altın var çıkmasın.’ Çıksın kardeşim. Neden çıkmasın? Bu ekonomiye değer değil mi? Bize değer değil mi? Uluslararası standartlarda hukuka uygun, ÇED raporuna uygun, ne varsa baş tacı. Yatırımını yapsınlar. Türkiye’de de Çanakkale’de de çok büyük bir oy oranıyla beraber bunlara muazzam bir ders vereceğiz."

Kaynak: AA