Başkan Buluşan Üreticinin Sorunlarını Milletvekili Avcı'ya Anlattı
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, 77 yıl önce çıkarılan ve hiçbir değişiklik yapılmayan Çiftçi Malları Koruma Kanunu hakkında AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile görüştü.

SORUNLARIMIZI BAKANLIĞA AKTARACAK
Sorunun çözülmesi için AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı ziyaret ettiklerini ifade eden Buluşan, "Öncelikli isteğimiz çiftçiden ücret alınmaması. Yapılan iş kişiye özel değil her ilçede ki tarım arazilerinin tamamı. Son yıllarda siyasilerimizin de katıldığı ‘’ÇMK. Başkanlıkları ne işe yarıyor, kapatalım ‘’ gibi düşünceler; yıllardır tarım arazilerinde bekçilik yapmalarını zorlaştırmaktadır. Çünkü çözüm bulmak yerine 77 yıl önce kanunla kurulan ve tarım alanlarında hala ihtiyaç duyulan bir kurumu kapatma yerine kanunda düzenleme yapılarak çiftçiye ücretsiz hizmet edilmesi sağlanmalıdır. Bin başkanlığın 30 bin bekçinin hizmet verdiği ÇMK. Başkanlıklarını yok saymamız yıllardır verilen hizmete ters düşer. Tarım Orman ve Köy İşleri komisyonunda da ÇMK Bşk. hakkında sadece 34. Madde ele alınıp ‘’isteğe bağlı ‘’ibaresi konulması; Milletvekillerimizde koruma başkanlıklarındaki sorunları sadece çiftçimizin yıllık aidat ödediği ve hiçbir hizmet yapılmadığı algısı yaratılmış olduğu göstermektedir. Sorunların kökten çözülmesi için Eskişehir Milletvekilimiz, Eski Bakanımız Nabi Avcı’yı makamında ziyaret ettik. Sorunlarımızı özetle anlattık ve dosyamızı verdik. Sayın Bakanımız Nabi Avcı bizleri dinledi. Sorunu önce Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonuna daha sonra sorumlu Bakanlıklara aktaracağını söyledi.
Erken seçim gündemi ile genel kurul salonuna geçen Bakanımız Nabi Avcı’yı Tepebaşı Ziraat Odası hizmet binamıza davet ederek yeni projelerimizi sunacağımızı belirtip kendilerine teşekkür ettik” dedi.
