Gezi'ci Selin Girit'ten din provokasyonu

Gezi'nin provokatörü İngiliz Selin Girit şimdi de din provokasyonuna başladı.

Gezi'ci Selin Girit'ten din provokasyonu
Gezi'ci Selin Girit'ten din provokasyonu
Son günlerde Deizm'i gündeme getirmeye başlayan bir kesim kime, neye çalışıyor?

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla vatan haini olduğunu ortaya koyan BBC Muhabiri Selin Girit,  şimdi de din provokasyonuna başladı.

Geçtiğimiz günlerde 'Türkiye'de deizm tartışması: Muhafazakar gençlik dinden uzaklaşıyor mu?' başlıklı bir habere imza atan Girit, dinin olmadığını ima etmeye çalıştı.

Haberinde Merve adlı bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin dinden nasıl uzaklaştığını anlatan Girit, felsefi bir akım olan deizme bir kayış olduğu algısını yarattı.

Selin Girit'in muhafazakar gençliğin dinden uzaklaştığını iddia eden bu haberi sosyal medyada büyük tepki çekti.

SELİN GİRİT'İN PROVOKATÖR HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

DEİZM NEDİR?

Yaradancılık anlamına gelen Deizm, evrenin bir yaratıcı tarafından yaratılıp daha sonra bu yaratıcının insanı kendi başına bıraktığını kabul eden bir felsefi akım ya da inanç biçimidir. Deizm, peygamberleri ve Kutsal kitapları reddeder.

Tüm dinleri reddeden ancak tanrının varlığına inanan deizm, peygamber, kutsal kitap, cennet ve cehennem, melek ve şeytan gibi kavramların hiçbirini kabul etmez. Deizme göre mutlak bilgiye ulaşmanın yolu vahiy ve peygamberlerden geçmez. Doğa, bilim ve akla dayanır. Bu inanca göre insan aklı yeterli olduğu için vahiy ve kutsal kitaplara da gerek yoktur. Yaratıcının dünyayı ve evreni bir kez yaratmış, sonra kendi yasalarına göre işlemesi için insanları ve evreni bir başına bırakmış olduğunu savunurlar. Deizm inancına göre Tanrı evrene ve dünyaya müdahale etmemektedir.