Şahinbey Belediyesi'nin Uçurtmaları Gökyüzünü Renklendirdi
Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve 9.’su düzenlenen Uçurtma Şenliği, Şahinbey Parkında gerçekleşti. Uçurtma Şenliğinde binlerce uçurtma dağıtıldı.

"Onlar bizim geleceğimiz"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın dünyada sadece ülkemizde kutlandığına dikkati çekerek, “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Onların dünyaları bambaşka, hepsi birer cevher, geleceğimiz onlara emanet. Dünya çocuklarla güzel, onlarla şenleniyor. Çok güzel bir günde çocuklarımız uçurtma şenliğimizde uçurtmalarını uçurarak eğleniyorlar. Büyükler de bu eğlenceden yararlanıp uçurtma uçurabilirler. Ben bir kez daha çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutluyor ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
"Her zaman yanımızda oldular"
Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın, Şahinbey Belediyesi’nin desteği ile önemli işler başardıklarını belirterek, “İlim irfan yuvası Siirt’ten, Gaziler diyarına kucak dolusu sevgilerle geldik. Geçen yıl Kasım ayında devletimiz ve milletimiz adına Siirt Belediyesi’nin yönetimini devraldığımızda maddi ve manevi yanlarıyla en güçlü desteği Şahinbey Belediyemizden aldık. Bu konuda Sayın Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na ve sizlere teşekkür ediyorum. Gördüğümüz güzelliklerle birlikte Siirt’imizde güzel günlere hazırlıyoruz. Parkları, yolları, imarı ve düzeni ile Dünya’ya örnek olabilecek bir gelişimle geleceğe doğru ilerleyen Şahinbey İlçesi’ni gezdik. Bu güzellikleri maddi ve manevi gücüyle sağlayan Şahinbey Belediyesi’ne tekrar teşekkür ediyor, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Çocuklar hem eğlendi hem eğlendirdi
Festival havasında geçen şenliklerde çizgi film kahramanı Arı Maya gösterileri, uçurtma yarışmaları, geri dönüşüm defilesi ve sosyal tesislerde hazırlanan gösteriler sergilendi. Çocuklar Ayrıca festival alanında yüzlerini boyatarak alana renk kattılar. Şahinbey Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören anaokulu öğrencileri düzenledikleri gösterilerle hem eğlendiler hem eğlendirdiler. Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
