Bilecik'te ''Okuma Yazma Seferberliği'' Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" projesi kapsamında Vali Tahir Büyükakın başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Büyükakın, okuma yazma seferberliği kapsamında ilk dönem kurslarının 5 Mart'ta başlayacağını söyledi.

Okuma yazma seferberliğinin önemine değinen Büyükakın, şöyle konuştu:

''Böylesi önemli bir projede valilik olarak tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya hazırız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan bu çalışmaya tüm kurumlarımız destek verecek. İlimizde okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımızın kalmaması için çalışacağız. Gerekirse tek bir kişi için kurs açacağız. Bilecik bu projeden alnının akıyla çıkacaktır.''

İl genelinde yapılan alan taramasında okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 784 kişi olduğu ve 211 kişinin kurslara kayıt yaptırdığı bildirildi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA