14. Akbank Kısa Film Festivali'ne Doğru

'Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması' ön eleme sonuçları açıklandı.

"14. Akbank Kısa Film Festivali" kapsamında düzenlenen "Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması" ön eleme sonuçları açıklandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 19- 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin yarışma bölümüne 65 ülkeden toplam bin 342 kısa film başvuru yaptı.

Oyuncu Cemre Ebüzziya, yönetmen Hasan Tuna Balkan ve Selim Evci'den oluşan yarışmanın ön eleme jüri kurulunun değerlendirmesi sonucu, festivalin "Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü"ne 14 eser, "Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü"ne ise 14 film "En İyi Film Ödülü" için yarışacak.

"Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü"nde yarışacak 14 kısa film, Hazar Ergüçlü, Onur Saylak, Hülya Uçansu, Coşar Kulaksız ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın yer aldığı ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Festivalin uluslararası bölümünde ön elemeyi geçen filmler ise ana jürisinde Bigalı'nın yanı sıra Ana Katz, Farah Zeynep Abdullah, Montpellier Film Festivali Programcısı Michele Driguez, senarist Marietta von Hauswolff von Baumgarten'ın bulunduğu kurul tarafından seçilecek.

Festivalin forum bölümü kısmında senaryo yarışmasının jüri üyeleri arasında ise oyuncu Feride Çetin, sinema yazarı Banu Bozdemir ve yönetmen, senarist Mehmet Eryılmaz yer alıyor.

- "En İyi Film"e 5 bin dolar ödül verilecek

Yarışma kapsamında jüri tarafından ulusal ve uluslararası kategoride "En İyi Film" seçilecek yapımlara 5 bin dolar ödül verilecek. Bu filmler, festivalin ardından "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerde izlenime sunulacak.

Akbank Kısa Film Forum Bölümünde ise yapım desteği amaçlı bir kısa film senaryo yarışmasını kazanan senaryo ise Akbank Sanat tarafından 3 bin Türk Lirası ile ödüllendirilecek.

Kaynak: AA