Süleymanpaşa Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20’nci maddesi gereğince 2018 yılı Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde ki toplantıda 6 gündem maddesi ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Süleymanpaşa Belediye Meclisi toplantısı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın meclis üyelerini Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlar sırasında şehit düşen Mehmetçikler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etmesi ile başladı.

Saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Altı gündem maddesi karara bağlandı

Meclisin Şubat ayı gündeminde yer alan altı maddenin görüşülerek karara bağlanmasının akabinde Ocak ayında ihtisas komisyonlara havale edilen evraklar meclisin onayına sunuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 10, Çevre ve Diğer İşler Komisyonundan gelen 1 karar oylanarak kabul edildi.

Hobi bahçelerinin kira bedeli belli oldu

Şubat ayı Meclisi gündem maddelerinden olan ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Hobi Bahçelerinin kira bedeli ile ilgili madde, oturuma verilen arada komisyonun toplanarak karar vermesi üzerine meclis gündemine vakit kaybetmeksizin sunularak kabul edildi. Buna göre, Bıyıkali Mahallesinde bulunan Hobi Bahçelerinin her biri için 16 aylık kira bedeli 660 TL olarak belirlendi.

Komisyonlara havale edilen evrakların görüşülmesinin ardından gündem dışı evrakların görüşülmesine devam edildi. Beş gündem dışı evrak da meclis tarafından oylanarak karara bağlandı.

Meclis toplantısı, Kapaklı’da yapılması planlanan termik santralle ilgili bölge belediyelerinin ortak deklarasyonunun okunması ile sona erdi.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 10’da Süleymanpaşa Belediyesi 100. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA