İl Emniyet Müdürü Kaya'dan SGB'ye Ziyaret

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Gazeteciler Birliğini (SGB) ziyaret etti.

Kaya, SGB'yi ziyaret ederek, Birlik Başkanı Zeki Aydıntepe, Birlik Kurucu Başkanı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Müjdat Çetin ve birlik yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarette, emniyet hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar hakında bilgi veren Kaya, yeni emniyet binasının Maltepe Mahallesi Dörtyol mevkisinde bulunan polisevi ile yanındaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait 33 dönümlük alan üzerine yapılacağını kaydetti.

Kaya, söz konusu bu alanın Genel Müdürlükçe onaylandığını ve proje hazırlığına başlandığını dile getirerek, "Akyazı ve Karapürçek’teki emniyet müdürlükleri binalarının projeleri de onaylandı. Bu iki ilçemiz için de sorun kalmadı. Kısa sürede üç binamız için inşaatlara başlanacak." dedi.

- Asayiş olayları

Asayiş olaylarına ilişkin olarak da Sakarya'da silah kullanımı ve atılmasının yoğun olduğunu belirten Kaya, bu noktada yoğun önlemler alınmaya başlandığını, geçen yıl yapılan uygulamalarla son 5 yıl içinde Sakarya’da yakalanan silah miktarına ulaşıldığını, hatta bazı yılların üçe dörde katlandığını kaydeti.

Kaya, yabancı uyruklulara yönelik denetimlerin de devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz uygulamalar ile asayişi temin ederken, bir taraftan da yabancıları kayıt altına alıyoruz. Kaydı olmayanları tespit ederken Suriyeli ise kayıt altına, başka uyruklu ise gerekirse sınır dışı işlemi uyguluyoruz. Bunun için yakında Kocaeli’de bir de merkez açılacak. O zaman işimiz daha iyi olacak. Şehirde hırsızlık ve uyuşturucu mücadelesi içinde yeni bir uygulama başlattık. Özellikle yakalaması bulunan hırsızlardan son bir ayda 300’ünü yakalayarak adalete teslim ettik. Böylelikle hırsızlığı meslek haline getirmiş sabıkalılar cezaevine girmiş oldu. Her ekibe zimmetlediğimiz sabıkalı ve yakalaması bulunan hırsızları kısa sürede ilimizden temizliyoruz."

Kaynak: AA