Kartepe'de Teleferik İçin Yer Teslimi Yapıldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve çok sayıda ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi için yer tesliminin yapıldığı bildirildi.

Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ihalesinin ardından yer teslimi yapılan teleferik projesinin son teknoloji ile hayata geçirileceği ifade edildi.

Belediyenin en önemli vizyon projelerinden biri olan Teleferik Projesi hızla ilerlediği kaydedilen açıklamada, belediye teknik ekibi ve ihaleyi alan Valter Asansör yetkililerinin saha çalışmalarının sona erdiği, Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan yer tahsisi sonrasında sürecin bitme noktasına geldiği kaydedildi.

Açıklamada, "Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Valter Asansör Genel Müdürü Murat Ağcabağ arasında yapılan imza töreni sonrasında uygulama projesi, belediye teknik ekibine teslim edildi. Bu süre zarfında resmi prosedürler tamamlandı. Mevsim şartlarının oluşması sonrasında bahar ayının başlangıcıyla birlikte projenin yapımına start verilecek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, teleferik hizmetinden yılda 500 bin insanın yararlanacağını tahmin ettiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Teleferik projemiz turizme büyük katkı verecektir. Ulusal ve uluslar arası alanda ilçemize gelen birçok insan olacaktır. Kartepe'mizde sadece kış turizmi yok, aynı zamanda yayla turizmi ve doğa turizmi de var. Projemiz sadece yolcu taşıma anlamında değil, çevresinde otel ve benzeri yatırımlar da olacak. Hem Kartepe’nin güzellikleri olacak, hem de yayla turizmi olacak. Kartepe’deki teleferikte diğerlerinden farklı olarak dört mevsim ve fiziksel olarak göl ve deniz manzarası da misafirlerimizi ağırlayacak."

Kaynak: AA