Türk Ve Suriyeli Çocuklar Kültür Gezisinde Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürlüğü Türk ve Suriyeli çocuklara yönelik kültürel gezi düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Muhammet Rüştü Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada komitelerinin 81 ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdürlüklerine bağlı olarak çocuk haklarına yönelik tanıtım, bilinçlendirme ve akrandan akrana eğitim tekniği ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Aktaş, ülkede bulunan Suriyeli çocuklar için başlatmış oldukları Sosyal Uyum programının 81 ilde uygulandığını kaydetti.

Program kapsamında 41 bin 500 Suriyeli çocuğa ulaştıklarını ifade eden Aktaş, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Sosyal Uyum programının, 81 ile yaygınlaştırılması inşallah bu sene başlayacaktır. Reyhanlı'da yaşayan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonlarını arttırmak adına, 100 Türk ve 100 Suriyeli kardeşimizle birlikte eğlenmek, kaynaşmak, tanışmak, yöreyi ve oradaki kardeşlerimizi tanımak üzere, Nevşehir'e kültürel bir gezi düzenledik.

Hafta sonu Nevşehir'i gezecek birbirimizin kültürlerini öğrenme fırsatı bulacağız. Her çocuk iyi yaşamayı, çocukluğunu yaşamayı hak etmektedir. Türk ve Suriyeli kardeşlerimiz adına, bize tanımış olduğu bu fırsattan ve çalışmalarımızda göstermiş oldukları destekten dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak: AA