Edirne Huzurevi'nde Atatürk Sergisi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla Edirne Huzurevi’nde, Atatürk’ün vefatından bir gün sonraki gazete haberlerinden oluşan sergi açıldı.

Emekli tarih öğretmeni Seçkin Kurtiş’in arşivinde yer alan 11 Kasım 1938 tarihine ait gazetelerden oluşan serginin açılışında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, serginin Atatürk’ün vefatından sonra yaşananları tarihi gazete arşiviyle yansıttığını söyledi.

Atatürk'ü saygı ve rahmetle andıklarını belirten Özbaş, "Biz bugünkü teknolojiyle neler olup bittiğini çok iyi görebiliyoruz ancak. O zaman için 10 Kasım 1938 sonrası 11 Kasım’daki gazetelerde ne olmuş ne bitmiş bunları görmek istedik. Bu sergide bunları görüyoruz. Aynı zamanda benim de hocam olan Seçkin Kurtiş hocamızın arşivinden güzel bir sergi oldu. Biz yaşlılarımızı Atatürk Anıtı önüne götüremiyoruz ama hiç olmazsa yaşlılarımıza o gün neler olduğunu göstermek istedik." diye konuştu.

Serginin açılışına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcıları Erdinç Topçu, Sebahattin Bilgiç, Edirne Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu ve huzurevi sakinleri katıldı.

Kaynak: AA