Üniversiteli Öğrenciler, Köy Okulunu Onardı

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında merkeze bağlı Yılangeçiren İlkokulu'nun binasını onardı, çevre düzenlemesini yaptı.

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında merkeze bağlı Yılangeçiren İlkokulu'nun binasını onardı, çevre düzenlemesini gerçekleştirdi.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Kulübü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında merkeze bağlı Yılangeçiren İlkokulu'nu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında okulu temizleyen ve duvarlarını boyayan öğrenciler, okul binasını onardı, bahçe düzenlemesini yaptı.

Kulüp Başkanı Semih Akın, bu etkinliklerle geleceğin güvencesi olan çocukların eğitimine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Bu etkinliği gönüllü olarak ve farkındalık oluşturmak için yaptıklarını aktaran Akın, şöyle konuştu:

"Gerçekten güzel bir duygu. Çünkü köylerde çocuklar zor koşullarda eğitim görüyor. Çocukların güzel ortamlarda eğitim görebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Yardıma ihtiyacı olan bir okul. Boya ve kırtasiye malzemesi konusunda çok yetersiz bir okuldu. Sponsorlar bularak bu çalışmayı yaptık."

Öğrencilerden Fulya Atay ise, projeye gönüllü katıldığını, köy okulu öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Atay, "Gönüllü olarak köy okulunun boya, bakım ve temizliğini yaptık. Kardeşlerimizin eğitimine katkıda bulunduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz." dedi.

Rumeysa Kuzuca da, çocuklara oyuncak ve kırtasiye yardımında da bulunduklarını, öğrencilerin mutlu olmasını amaçladıklarını belirtti.

Kaynak: AA