Belçikalı Yargıç Lukowiak Açıklaması 'İnsan Kaçakçılarının Vicdanı Yok'

Belçika’da insan kaçakçılığına karşı mücadele veren Yargıç Ann Lukowiak,

“Kaçakçılardan biri telefonda ‘buraya vardıklarında ölmüş olsalar bile onları gönder tamamı mı diyor’, telefon kayıtlarında gördük ki bu insanlarda vicdan yok” dedi.

Belçika’da insan kaçakçılığına ve mülteci problemine karşı mücadele veren Yargıç Ann Lukowiak yaşanan dram hakkında basına açıklamalarda bulundu. Lukowiak çok sayıda mülteci çocuğun Avrupa’ya gelmek için hayatlarını tehlikeye attığını belirterek yürüttüğü soruşturmalar kapsamında Belçika ve İngiltere’de yaşayan iki kaçakçı arasında yaşanan telefon görüşmesinde duyduklarını aktardı. Lukowiak, “Kaçakçılardan biri telefonda ‘buraya vardıklarında ölmüş olsalar bile onları gönder tamamı mı diyor’, telefon kayıtlarında gördük ki bu insanlarda vicdan yok” ifadelerini kullandı.

Süreçte pek çok mülteci çocuğun istismar edildiğini belirten Yargıç, “İnsan kaçakçılarının elinde şiddet ve cinsel taciz mağduru olan çocukları görmekteyiz. Çocuklar, sınır dışı edilme ve tutuklanma korkusuyla yaşadıkları istismarı yetkililere bildirmiyor. Belçika’ya gelen göçmenler arasında daha çok refakatsiz çocuk ve gençler bulunmakta” şeklinde konuştu.

Çocukların Avrupa’ya gelene kadar yaşadıkları drama değinen Lukowiak, “Beni en çok şoke eden bu çocuklara Avrupa yolunda ne olduğu. Pek çoğu dövülüyor, tecavüze uğruyor ve hatta öldürülüyor” dedi.

Kaynak: İHA