26. Uluslararası Ayvalık Engelliler, Kültür, Sanat Ve Spor Etkinlikleri

Ayvalık'ta bu yıl 26'ncısı düzenlenen Uluslararası Ayvalık Engelliler, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında kortej oluşturuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, engelli derneklerinin temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı engellilerin Ayvalık'a gelmesiyle, bu güzel beldede çiçeklerin açtığını söyledi.

Türkiye'nin en güzel köşelerinden biri olan Ayvalık'ın, engellilerle çok daha güzel hale geldiğini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu güzelliği yaşanmasını, bu güne kadar bu şenliklerin yapılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki sizin bizlerden hiçbir farkınız yok. Siz engelliler bizlerden zaten bir ayrıcalık istemiyorsunuz. Bunun da bilincindeyiz. Biz devletin tüm mekanizmaları olarak engelli kardeşlerimizi bizimle aynı koşullarda yaşama olanaklarına kavuşturabilmek için uğraşıyoruz. Engellilerin özel bir ayrıcalık istemediklerinin farkındayız. Siz engellilerin engellerinden dolayı aynı yaşam standartlarına kavuşturabilmek bizim görevimiz. Bu yolda ilerliyoruz."

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de 26 yıldan bu yana Türkiye'nin dört bir yanındaki engellileri Ayvalık'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ayvalık, 26 yıldan bu yana bu şenlikleri büyük bir heyecanla gerçekleştiriyor ve yapıyor. Her yıl bu şenliklere Ayvalık halkının yanı sıra turizmcilerimiz de tam destek vermektedir." dedi.

Konuşmaların ardından program Ayvalık Belediye Bandosu'nun eşliğinde engelli grupların tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA