Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür Açıklaması
Giresun’un Keşap ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emür, 10 Ocak Gazeteciler Günü öncesi ilçede bir restoranda Giresun’da görev yapan Gazeteciler ile buluştu.

Göreve geldikleri günden bugüne ilçenin çehresini tamamen değiştirdiklerini kaydeden Emür, “Keşap’ta göreve geldiğimizde belediye bütçemiz 3 milyon 200 bin lira iken bugün itibariyle 14 milyon 500 bin lira çıktı. Şu an yaptığımız projeleri toplasanız nereden baksanız 150 - 200 milyon lira yapar yani biz yıllık bütçemizin çok fazla üstünde yaptığımız çalışmalar ile projelerimizi hayata geçirdik. Bunun ana sebepleri ise ikili ilişkiler, devleti tanıma. Biz bu sayede göreve talip olduğumuz dönemde ne vaat ettiysek gerçekleştirmiş olduk” dedi.
Bulancak, Espiye ve Keşap’ı kapsayan Doğalgaz projesinin geçtiğini ve yakında çalışmaların başlayacağını dile getiren Emür, şöyle devam etti:
“4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Ordu, Giresun, Fatsa, Ünye, Terme ve Çarşamba şehirlerinden oluşan Dağıtım Lisansına Kurul Kararı ile Bulancak, Espiye ve Keşap ilçesi de ilave edilmiştir. Artık Keşap’ta doğalgaz lisansını almış ilçeler arasına girmiştir. Zaman zaman konu ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantıları gerçekleştirdik. Gerek yazılı medya, gerek insert, gerek ilçeye astığımız bilgilendirme pankartlarıyla, gerek el ilanlarıyla hemşerilerimize doğalgazın önemine vurgu yaptık. Doğalgazın temiz ve ucuz bir enerji potansiyeli olduğundan bahsettik. Gönülden bizi destekleyen Keşaplı hemşerilerimize, Keşap Belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza taşın altına elini koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yatırımın hayata geçmesi için gereken bir süreç vardı. El ele verip sürecin tamamlanmasını sağladık. Bu ipi beraber göğüsledik. Bizde palavra olmaz. Biz ne söz verdiysek yerine getiririz. Önümüze koyulan engellere rağmen bütün sorunları tek tek aşarak modern bir Keşap için günümüzün önemli ihtiyaçlarından biri olan doğalgazı ilçemize kazandırdık.”
