Paha Biçilemeyen Tarihi Eser Adana'da Bulundu
Adana’da Suriyeli iki şahsın aracından ele geçirilen ve suya konulduğunda geyik üzerinde elinde ok bulunan kadın figürü çıkan bez üzerine mozaik taşlarla yapılan esere paha biçilemiyor.

"Eserde renkli cam tesseralar (küçük mozaik taş) kullanılmış. Eserin arka yüzünde kenarları bordürle çerçevelenmiş. Bordürlü çerçevenin ortasında bir geyik figürü ve geyik figürü önünde sağ tarafına hafif rastlanır biçimde duran, sağ ayağı, sol ayağın üzerine kıvrılmış, sol elinde bir ok tutan kadın figürü olan mozaik eserdir."
Bu nedenle eserin 2 bin 863 sayılı "korunması gereken taşınmaz kültür varlığı" niteliği taşıdığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
(Fatih Keçe / İHA)
