HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den alçak sözler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Birleşik Avrupa Solu Grubundan Ertuğrul Kürkçü Türkiye'yi Zeytin Dalı Harekatı'ndan dolayı şikayet etti ve Türk Ordusunu katliam yapmakla suçladı.

HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den alçak sözler
HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den alçak sözler
Kürkçü yalanlarla dolu konumasında şu ifadeleri kullandı;

YALANLARLA DOLU KONUŞMA

20 Ocak'tan bu yana Afrin, bir alay gibi “Zeytin Dalı” adı verilen “etki temelli” bir TSK askeri seferinin hedefidir. Suriye İnsan Hakları Gözlemevine göre, resmi yalanlamalara rağmen, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere pek çok sivil, hava saldırısı ve topçu ateşiyle hayatını kaybetti ve binlerce kişi evlerini terketmek zorunda kaldı.

YPG SALDIRI YAPMAMIŞ!


Ankara, saldırının BM sözleşmesinin 51. Maddesine ve BM Genel Kurulu'nun 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararlarına uygun olduğunu söylüyor. Ancak bugüne kadar, Türkiye'ye dönük olarak Afrin'de yaşayanlarca -BM Şartı'nda atıfta bulunulan türden- tek bir askeri saldırı gerçekleştirmedi ve kasaba, BM kararlarının hedefi olan tek bir IŞİD/DAİŞ birimine ev sahipliği yapmadı.

Saldırının askeri muhatabı olan YPG, korkunç DAİŞ katliamları karşısında hayatta kalmaya çalışan Kuzey Suriye halklarının bağrından doğdu. Ve 2014'te Kobane halkının efsanevi direnişinin ardından sadece kendi halklarının değil dünyanın her yerinde IŞİD/DAİŞ'e karşı insanlık onurunun savunulmasının umudu haline geldiler.