Kulp'ta Kadın İstihdamı Ve Yaşam Merkezi İnşaatına Başlandı
Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Yenimahalle Diyarbakır Caddesi üzerinde ilçe mimarisine uygun kadınlara yönelik yaşam merkezi inşa ediliyor.

Kadın istihdamını artırmak için çeşitli projeleri geliştirdiklerini belirten Kulp Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu, “Kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımını, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve statüsünü yaşamın her alanında güçlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız bir adım daha ileri götürerek kadın istihdam merkezi projesini hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Açacağımız bu merkez aracılığıyla kadın istihdamını artırmayı, sosyalleşebileceği alanlara kavuşmalarını ve açacağımız kurslar aracılığıyla meslek öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz“ dedi .
400 metrekarelik alan üzerine B+Z+1 olmak üzere 3 katlı olarak inşa edilecek kadın istihdamı ve yaşam merkezi binasının içinde ipek puşi dokuma atölyesi, halı dokuma atölyesi, aile destek merkezi, hamam, sauna, yüzme havuzu, fitnes center, kafeterya, kuaför, satış birimleri ve eğitim atölyelerinin yer alacağı belirtildi. Sözleşme imzalandıktan sonra 210 gün sonunda bütün işin tamamlanıp merkezin hizmete açılacağı bildirildi.
