Hani Gençlik Merkezi Hizmete Açılıyor

Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nin yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi. Yazıcı, merkezde 52 branşta açılacak kurslardan 3 bin kişinin faydalanacağını vurguladı.

Hani Gençlik Merkezi Hizmete Açılıyor
Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’ne ilişkin açıklama yaptı. Merkezin tamamlandığını ve yakında açılacağını anlatan Yazıcı, merkezde yeni dönemde 13 alanda 52 branşta açılacak olan kurslarla gençleri yarına hazırladıklarını ifade etti.

Yazıcı, açılacak kurslarda tüm branşlarda yaklaşık 3 bin kursiyerin eğitim göreceğini anlatarak, özelikle Zazaca, Kürtçe ve Arapça’nın halk arasında konuşmalarını daha da arttırarak güçlenmesi ve yayılmasını arttırmak, okumanın yanı sıra yazım gramerlerinin öğretip, vatandaşların dillerini alfabetik olarak yazıma çevrilmesini yayarak kültürlü gençlerin yetişmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Yazıcı, eğitmenler aracılığıyla açılacak olan kurslarda başarı gösterenlere ödül ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge ile diplomaların da verileceğini dile getirerek, resim, müzik, dikiş, nakış, bilgisayar ve teknoloji kurslarının da olacağı kültür merkezinde 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin faydalanabileceğini aktardı.
Kaynak: İHA