Önce Babasını, Ardından Babasından Nakil Aldığı Böbreğini Kaybetti
Sivas’ta yaşayan 35 yaşındaki Fatih Durukan, hayatını normal şekilde sürdürebilmek için ikinci kez böbrek nakli bekliyor.

İhmali böbreğinden etti.
Durukan ihmali dolayısı ile sağlığının yeniden bozulduğunu belirtip, “ 2005 yılında böbreklerimi kaybettim. 1.5 ay sonra böbrek nakli oldum. Babamın bağışladığı böbreği ile sağlığına kavuştum. Daha sonra babamı da kaybettik. 12 yıl her hangi bir sağlık sorunum yoktu. Verilen ilaçları düzenli kullanıyordum. Son üç aydır ihmalkarlık yaparak ilaçlarımı almadım. Vücudum böbreği reddetti. Diyalize bağlı olarak yaşıyorum. Yeni bir nakil için başvurdum. Bekliyorum. “dedi.
Ailem için yaşamak zorundayım.
Ailesi için yaşamak zorunda olduğunu belirten Durukan, “Türkiye’de nakil bekleyen binlerce hasta var. Benden daha genç hastalar var. 15 yaşlarında hastalar var. Vatandaşlarımızdan bağış konusunda duyarlı olmalarını istiyorum. Hastalarda benim gibi ilaçlarını ve tedavilerini ihmal etmesinler. Nakilden 10 yıl sonra evlendim. 10 aylık bir çocuğum var. Artık kendimi değil ailemi düşünüyorum. Bana böbrek bulunamazsa benden sonra ne olacaklar diye düşünüyorum. Onlara kim bakacak diye düşünüyorum. Eğer bir aileniz varsa kendinizi değil onları düşünmek zorundasınız. Tedavi neyi gerektiriyorsa ona uymak zorundasınız” şeklinde konuştu.
