'Takoz Tırnak' Takılan İnek Erken Kesimden Kurtuldu

Kastamonu'da, tırnak ülseri teşhisi konulan inek, veteriner tarafından uygulanan 'takoz tırnak' tedavisiyle erken kesime gönderilmekten kurtarıldı.

Ağlı ilçesinde veteriner hekim Birol Yürük, iştahsızlık, ağrı ve yürüme güçlüğü şikayetiyle kendisine getirilen ineğe, tırnak tabanı ülseri teşhisi koydu.

İneğin arka iki ayağındaki hasta olan tırnaklarını kazıyan Yürük, hayvanın rahat yürüyebilmesi için hasta olan tırnağın yanındaki tırnağın altına patik şeklinde 'tahta takoz' yerleştirdi.

Hasta tırnağı sargı beziyle saran Yürük, takoz sayesinde yerle temasını kestiği hasta tırnağın enfeksiyon kapmasının önüne geçti.

Yürük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'takoz tırnak' uygulamasıyla temizlenen tırnak bir süre boşta kaldığı için iyileşme sağlandığını belirterek, şunları söyledi:

'Takoz tırnak sayesinde hayvan tedavi süresince yatmak yerine normal hayatını sürdürebiliyor. Birkaç hafta içinde ineğin normal hayatına dönmesini bekliyorum. Normal şartlarda ayağı iyileşmemesi halinde kesime götürülecek bir hayvanı basit bir tedavi yöntemiyle kurtardığım için mutluyum.'

Hayvan sahibi İhsan Taşçı da ineğinin ayağındaki hastalık nedeniyle çok acı çektiğini, iyileşmemesi durumunda kesime götürmek durumunda kalacağını dile getirerek, veterinerinin uyguladığı tedavi yöntemiyle ineğinin şikayetlerinin azaldığını söyledi.

Kaynak: AA