Macar Siyasetçi Vona'dan 15 Temmuz Açıklaması Açıklaması '15 Temmuz Darbe Girişimini Kınıyorum'
Macaristan’da ana muhalefet partisi konumundaki Jobbik Partisi lideri Gabor Vona, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında, darbe girişimini kınadığını ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti.

Vona, geçtiğimiz yıl yaşanan 15 Temmuz’un bir gün sonrası partisinin kınama yayınlayarak, Türk halkının yanında olduğunu kanıtladığını, darbe girişimi nedeniyle 249 şehidin verildiğini, bundan böyle Türkiye’nin acı veren buna benzer demokrasi karşıtı utanç verici girişimlerle karşılaşmamasını dilediğini söyledi.
15 Temmuz sürecinde Macaristan’daki bütün siyasi partilerden Türkiye hükümetine destek geldiğini açıklayan Gabor Vona, Türk -Macar dostluğunun ne kadar köklü ve derin olduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyerek, “Demokrasiyle seçilmiş Türk hükümetini koşulsuz destekliyoruz’’ ifadesinde bulundu.
