Sanatçı Fikret Hakan'ın Vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: 'Rol aldığı her eserde büyük bir başarıyla çizdiği unutulmaz karakterlerle milli hafızamızda, sinema, tiyatro ve televizyon tarihimizde çok seçkin bir yer edinmiştir'.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, vefat eden sanatçı Fikret Hakan'ın, rol aldığı eserlerdeki unutulmaz karakterleriyle milli hafızada, sinema, tiyatro ve televizyon tarihinde çok seçkin yeri olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avcı'nın, sanatçı Hakan'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladığı bildirildi.

Mesajında, Fikret Hakan'ı 'Türk tiyatrosu ve sinemasının usta oyuncusu' olarak nitelendiren Bakan Avcı, sanatçının oyunculuğunun yanı sıra senarist, yapımcı ve yönetmen olarak da sanat dünyasına kıymetli katkıları bulunduğunu bildirdi.

Hakan'ın 'devlet sanatçısı' unvanının yanı sıra pek çok seçkin ödüle de sahip olduğunu belirten Avcı, 'Rol aldığı her eserde büyük bir başarıyla çizdiği unutulmaz karakterlerle milli hafızamızda, sinema, tiyatro ve televizyon tarihimizde çok seçkin bir yer edinmiştir. Sevgili Fikret Hakan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine, sanat camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA